Lämmönsiirtimet

Lämmönsiirtimet mahdollistavat nesteen tai seoksen lämpötilan vaihtamisen haluttuun tarkasti määritettyyn astelukuun ilman, että se palaa kiinni tai jäähtyy liikaa. Neste kulkee levyjen välissä tasaisesti ja tulee ulos halutussa lämpötilassa.

Tarjoamamme lämmönvaihtimet jaetaan kolmeen päätyyppiin

  • Tiivisteelliset levylämmönsiirtimet
  • Juotetut ja puolihitsatut levylämmönsiirtimet 
  • Putkilämmönsiirtimet 

Käyttötarkoituksesta riippuu, millainen lämmönvaihdin on sopivin. Juotetut ja puolihitsatut lämmönsiirtimet ovat huoltovapaita ja kestävät paremmin kovia paineita, kun taas tiivisteelliset lämmönsiirtimemme ovat mukautuvampia sekä helpompia puhdistaa, koska niissä olevat tiivisteet ja levyt ovat vaihdettavissa. 

Juotetut ja puolihitsatut levylämmönvaihtimet

Juotetut ja puolihitsatut levylämmönsiirtimet kestävät koviakin paineita ja omaavat suuremman lämpötilaskaalan kuin tiivisteelliset lämmönsiirtimet. Lisäksi ne ovat kooltaan erittäin kompakteja. Nämä laitteet ovat huoltovapaita ja niiden sisällä oleva muotoilu saa aikaan virtaavassa nesteessä voimakkaan turbulenssin, joka estää lian takertumisen levypintoihin ja pitää laitteen puhtaana.

Kaikki toimittamamme lämmönvaihtimet sopivat oikein mitoitettuna täydellisesti hygieenisiin käyttökohteisiin kuten pastörointiin, lämmitykseen ja jäähdytykseen. Mitoitamme tuotteet aina tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeeseen. Mitoitusta varten tarvitsemme lämpötilaohjelman, virtaustiedot, tuotetiedot ja sallitut painehäviöt.

Ota yhteyttä

Kun mietit, millaista lämmönsiirrintä tarvitset, ota yhteyttä meihin. Olemme koulutettuja asiantuntijoita, joilla on vankka kokemus alan prosesseista ja vaatimuksista.

Pyydä tarjous »

Tiivisteelliset levylämmönsiirtimet

Koska tiivisteelliset lämmönsiirtimet ovat täysin puhdistettavissa ja niissä olevat tiivisteet ovat vaihdettavissa, laitteet sopivat erinomaisesti esimerkiksi meijereihin, elintarvike- ja juomateollisuuteen ja muihin hygieniakohteisiin, joissa tarvitaan hellävaraista tuotteen käsittelyä ja helppohoitoisuutta. Saatavilla on paljon erilaisia levyjä ja tiivisteitä.

Contherm

Contherm on kaapijalämmönvaihdin joka soveltuu

CB Sarja

Vuodesta 1977 alkaen toiminut BHE on jatkuvat kehittelyn tuloksena saavuttanut optimaalisen tehokkuuden, luotettavuuden ja paineensietokyvyn. Koska siinä on rosteriset juotetut levyt, juottomateriaali pitää levyt tiiviinä ja paksuja runkolevyjä ja tiivisteitä ei tarvita.

  • LVI-lämmitys ja jäähdytys
  • Teollinen lämmitys ja jäähdytys
  • Lauhdutus
  • Juomavesi
  • Öljyjäähdytys
  • Ilmakuivain
  • Aurinkolämmitys

 

Putkilämmönsiirtimet

Putkilämmönsiirrin on yleisin teollisissa käyttökohteissa hyödynnetty lämmönsiirrintyyppi. Laitteet ovat huoltovapaita ja kestävät kovia paineita.